Trakya Ressamlar Derneği Başkanı Nazmi Metin, “2019 yılında umudun rengi sanat olsun”

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) Başkanı Nazmi Metin, ülkemizde sanatçı ve sanatseverin 2018 yılında sanat adına umut ekip umutsuzluk biçtiğini öne sürerek, “2019 yılında yürekten dileğim, umudun rengi sanat olsun.” dedi.

“2018 yıl boyu dünyanın birçok ülkesinde sanatçı ile sanatseverin umut ettiği sanatsal gelişmeler peş peşe yaşanırken, ülkemizde ne yazık ki peş peşe yaşanan üzücü ve umut kırıcı gelişmeler olmuştur” diye konuşan Metin, şunları söyledi;

“Biliyoruz ki her şey siyasal ve ekonomik istikrarın varlığına bağlı. Ülkemizde bu alanlarda yaşanan istikrarsızlık öncelikle sosyal hayatı etkiliyor. Bu etkilenmenin ilk hedefi insanın hayatıyla ilgili umut ettikleri oluyor. Bu süreçte oluşan anlayış ve kaygılarla toplumun geniş kesimleri önceliği çarşı pazara verirken, gelir durumu iyi olan kesimlerin yönelimi kültür ve sanattan çok lüks tüketim alanları oluyor.”

“Yaşanan süreçler bizlere dünden bugüne her ülkenin, her toplumun böyle zorlu dönemleri olduğunu gösterdi, gösteriyor. Yaşanan örneklerin gösterdiği, sanat üretim ile tüketimi için gerekli olan özgürlük ortamı oluşumunun, sanatçı ile sanatseverin her şeye karşın oluşturabildiği mücadele birlikteliklerine bağlı olduğudur. Elbette ki bu birlikteliğin öncü dinamiği üretim özgürlüğüne sahip çıkan sanatçıdır. Örgütlü sanatçı, özgür sanat anlayışının güçlü bir şekilde oluşturulabilmesidir. Böyle bir anlayışın ışığında dileğim, 2019 yılında umudun rengi sanat olsun.”

18624_356832684524288_3256684445634469292_n

(Nazmi Metin, Marmara Güzel Sanatlar Derneği (MGSD) Başkanı Cengiz Amiklioğlu ile birlikte)

Yorum bırakın